Banner 468 x 60px

 

25 Haziran 2007 Pazartesi

Mozaik Pasta

0 yorum
Mozaik Pasta

PRATİK BİR BİSKÜVİ PASTASI...
İstanbulda havalar o kadar ısındıki, bu günlerde, işi gereği dışarıda çalışmak zorunda olan kişiler için dua ediyor ve kolaylık diliyorum. Normalde mutfakta saatler geçirmekten zevk alan ben, bu günlerde değil saatler dakikalar geçirmekte zorlanıyorum.
Bu durumda; hafta sonu çaya misafir davet edilince, gelen minikler pastaya bayılıyor olunca, büyüklerde hafif ve serin tatlılar yemek isteyince, ev sahibinin zamanı çok kısıtlı ve mutfağıda çok sıcak ise, kurtarıcı olarak ilk akla gelen nedir, tabiki sık sık çeşitli malzemeler katarak zenginleştirdiğimiz
Bisküvi Pastaları...
Pastanın tarifini sevgili Ebru'dan aldım, ancak evde portakal ve kuru meyvalarım olmadığı için, portakal reçeli ekledim. Bu haliylede çok güzel oldu, sadece buzlukta çok fazla beklemetemediğim için biraz yumuşak oldu, siz daha sert bir pasta isterseniz, buzlukta en 4-5 saat bekletin.

Malzemeler
  • 2 Paket Pötibör Bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaoluda olabilir)
  • 100 Gr. Margarin
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Portakal Marmelatı
  • 2 Yemek Kaşığı İri Çekilmiş Ceviz

Yapılışı

  • Margarini eritin, sütü, şekeri ve kakaoyu ekleyerek puding yapar gibi karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kapatın ve ılınmaya bırakın. Bir kaba bisküvileri kırın ve ceviz ile reçeli ekleyin. Sos soğumadan ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıda dökerek üçgen şekli verin. (Pasta sıcakken şekil verilmiyor, bu nedenle buzlukta bir yarım saat beklettikten sonra şekil verin) 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
  • Pasta dilimlerinin üzerine çikolatalı sos pişirip, gezdirebilirsiniz, çok şık ve lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder