Banner 468 x 60px

 

21 Haziran 2007 Perşembe

Çikolatalı Kirazlı Pasta

0 yorum
Çikolatalı Kirazlı Pasta

MUTLU SON...
Sonunda başardım...!
Böylelikle bir kez daha ispatlanmış olduki, insanın, emek ederek, araştırarak ve en önemlisi heves ederek yapamayacağı bir şey yok.
Farkındayım, giriş cümlesi bir pasta için çok iddialı oldu, görende moleküler tıp alanında, insanlığa faydalı bir buluş yapmışım falan zanneder ama olsun, insanlık için küçük, benim için çok büyük bir gelişme bu :)
Son zamanlarda başarılı pasta yapmak adına bazı çalışmalarım oldu, özellikle
kirazlı pasta çalışmaları :)
Pastalarım ikram ettiğim kişiler tarafından beğenilmesine beğenildi ama benim içime sinmedi, çünkü bildiğimiz kek hamuru pişiriyordum pasta için ve de pastadan çok browniye benziyorlardı.
Geçen hafta
Pınar ile sohbet ederken, pasta yapma aşkımdan bahsetmiş ve hayalimdeki pastayı tarif etmiştim, Pınar'da bana Pastacı Burcu'dan bazı linkler göndererek, okumamı önerdi.
Daha önce defalarca Burcu'yu ziyaret etmiş ama her seferinde sadece fotoğraflara bakıp, hiç bir zaman böyle pastalar yapamayacağımı düşünerek iç geçirmiştim.
Bu sefer
Pastalar ve Krema Çeşitleri yazılarını neredeyse satır satır okudum ve sevgili Burcu'nun pasta yapımını nasılda aşama aşama her detayı ile anlattığını görüp şaşırdım, yazıları okumayı bitirdiğimde ise kendimi mini bir kursa gitmiş kadar bilgili hissettim.
Pastayı ikram edip, heyecanla herkesin yüzüne bakarken, gelen iltifatlar ile yüzümün aldığı şekli görmeliydiniz. Pınar'cığım linkleri gönderdiğin için sana ne kadar teşekkür etsem az ve Sevgili Burcu sen sitene gelen tüm övgü dolu yorumları ve iltifatları kesinlikle sonuna kadar hakediyorsun, zaten var olan başarılarının artarak devam etmesi dileğimle...
Sevgiler ve teşekkürler...

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 80 Gr. Sütlü Çikolata
  • 80 Gr. Bitter Çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve erimiş çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışımı ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. (Karışım gözünüze biraz sıvı gelebilir ama kesinlikle un eklemeyin) Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba (ben 22 cm. olduğunu tahmin ettiğim, borcamda pişirdim) karışımı dökün ve 180 derece de kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, çünkü kenarları pişmiş olması sizi yanıltabilir, ortası daha geç pişiyor.)
  • Pasta soğuyunca üçe bölün ve katları vişne suyu ile ıslatın. (ıslatma işleminide kaşık yerine, Burcu'nun söylediği gibi yumurta fırçası ile yaptım.
  • Dr.Oetker'in pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın, pastanın ara katlarına sürün ve üzerini kaplayın. Krema bütün bu işlemler için bol bol yetiyor.
  • Pastanın arasına ben çekirdeklerini çıkarıp, ikiye böldüğüm kirazlar koydum.
Bundan sonraki pastalarımda (eminimki artık sık sık yapacağım) beyaz krem şantili, vişneli, damla çikolatalı ve antep fıstıklı çeşitleri deneyeceğim. Eminim hepsi de çok yakışacak.

0 yorum:

Yorum Gönder