BÖĞÜRTLEN REÇELLİ MİNİ TARTLAR...
Uzun zamandır tart yapmayı denemek istiyordum, dolabımda geçen yaz sevgili kayınvalidemin sırf ben seviyorum diye yaptığı iki büyük kavanoz böğürtlen reçeli vardı ve kahvaltıda yemekle bitecek gibi görünmüyordu :)
Sofra dergisinde nefis bir turta resmi gözüme ilişti, onlar taze vişne ile yapmışlardı, benim aklıma böğürtlen reçeli ile yapmak geldi, ikisinin de tadı mayhoş olduğundan uyumlu olur diye düşündüm.
Aslında dergi ve kitaplarda yer alan tariflere mümkün olduğunca mesafeli duruyorum, çevremde denediğim, beğendiğim yada blog komşularımda denenmiş lezzetleri yapmaya çalışıyorum.
Sofra dergisi bu konuda benden olumlu not alan tek dergi, daha önce Kabaklı Havuçlu Salata, Tiramisu ve Cevizli Çıkın denedim ve sonuç gerçekten mükemmeldi. Bu yüzden ilk turta denememi gönül rahatlığı ile yaptım ve sizlerede mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeler
- 250 Gr. (1 Paket) Margarin yada Tereyağ
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Yumurta Sarısı (Üzeri için)
Yapılışı
- Malzemeler ile biraz sert bir hamur yoğurun. 10 - 15 dk. dinlendirin.
- Turtayı tek bir kapta yapacaksanız, hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırın, gerisini yağlamış olduğunuz kaba yayın. Üzerine kenarlara taşmayacak şekilde reçeli sürün.
- Ayırdığınız hamur ile çubuklar yapıp, üzerine kafes şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 175 derecede ön ısıtılma yapılmış fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.
Ben tartları yapmaya başladıktan sonra unumun çok az olduğunu farkettim ve bu nedenle yukardaki ölçüleri yarı yarıya azaltarak yaptım. Yarım ölçü ile yaklaşık 10 cm çapında 6 adet turtam oldu.
0 yorum:
Yorum Gönder