Banner 468 x 60px

 

1 Temmuz 2007 Pazar

Krem Şantili Kek

0 yorum
Krem Şantili Kek

KREM ŞANTİ İLE YENİ DENEMELER...
Benim kek yapma merakım ne zaman biraz hız kesecek çok merak ediyorum, her seferinde "hmm, bundaki şu malzeme çok değişik, hem belki bu sefer daha çok kabarır." diyerek yeni bir kek deniyorum.
Sanırım son zamanlarda çok fazla hamur yoğurduğum için elim çok ağrıdığından, kek yapmak bu açıdanda daha cazip geliyor.
Bu keki de hafta sonu kahvaltısı ve sonrasında gelecek minikleri düşünerek yaptım, başta krem şantinin pişme fikri bana biraz tuhaf geldiğinden çekinerek yaklaştım ama sonuç gerçekten mükemmeldi.
Kek inanılmaz derecede yumuşak ve lezzetli oldu, çok hafif nemli olması nedeniyle pandispanya olarakda kesinlikle çok hoş olur diye düşünüyorum. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Tarif, Dr.Oetker krem şanti paketinin arkasından, ben damla çikolata ekledim ve bir dahaki sefere mutlaka limon kabuğu rendesi de ekleyeceğim.

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Ceviz (Ben fındık kullandım)
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt (Krem şantiyi hazırlamak için)

Yapılışı

  • 1 paket krem şantiyi, 1 bardak soğuk süt ile hazırlayın.
  • Aynı kaba unu ve kabartma tozunu eleyin ve damla çikolata ile cevizi (veya fındığı) ekleyin, çok az çırpın.
  • Ayrı bir yerde, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve yağı ekleyin.
  • İki karışımı birleştirin ve çırpma teli ile hafifçe karıştırın, 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 35-40 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder