Banner 468 x 60px

 

25 Temmuz 2007 Çarşamba

Kakaolu Elma Kurabiye

0 yorum
Kakaolu Elma Kurabiye

KOMŞU BLOGLARDAN DENEMELER...
Gün içinde gezdiğim bloglardan fırsat buldukça defterime notlar alıyorum, kimi zaman tarifleri, kimi zamanda farklı sunumları, hem defterimde, hemde hafızamda biriktirmeye çalışıyorum.
Örneğin; sevgili
Şaziye'nin blogu benim için tam bir mayalı tarifler cenneti, onun meşhur Katmer Poğaçası'nı bilmeyen, hatta denemeyen kalmadı sanırım. Bende sıklıkla yapıyor ve sayesinde bolca övgüler alıyorum.
Sevgili
Safran'ın sitesinden de iki kurabiye seçip yaptığımı söylemiştim.
Tatlı Pastane Kurabiyesi ve Ahşap Desenli Kurabiye .
Bake Shop gezimizde, Ayşem
'in birbirinden güzel kalıpları arasından çok zor seçim yapmış ve elma ile lale kalıpları almıştım. Hatta yeşil saplı, kırmızı elmalar ve yeşil saplı kırmızı laleler yapacağım diye, gıda boyasıda aldım ama baktım hediye kurabiye götürebileceğim bir davet yok, yaz nedeniyle gelen giden de olmayınca, renkli kurabiye fikrini erteledim. Bir yandan kalıpları kullanmayı da çok istiyordum, bende Ahşap Desenli Elma'lar yaptım :)
Son zamanlarda bir çok yazımda, "Aslında şunu yapacaktım ama bu oldu.", "Böyle yaptım ama sonradan düşündüm, şöyle olsa daha iyi olurdu." cümlelerini ne kadar da çok kullanmışım. Sonuç olarak, benim için mutfağa girişteki düşünceler ile çıkan sonuçlar hep farklı oluyor.

Bu konuda sizden önce ben bir özeleştiri yapmak istedim.
Kurabiyelerin yapılışını,
Safran çok detaylı bir şekilde anlatmış, bende onun gibi rulo yapıp, fazla burkmadan, iki hamuru renkleri karışmayacak şekilde, nazikçe yoğurarak alaca desenini elde ettim, birde tadı benim damak tadıma göre az tatlı geldi, sizde tatlı kurabiye seviyorsanız şeker miktarını biraz arttırın derim.

Malzemeler
  • 100 Gr. Margarin yada Tereyağ
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1,5 Çay Bardağı Şeker
  • 3 - 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı

  • Kakao hariç diğer malzemeler ile hamur yoğurun (unu azar azar ekleyin) hamuru ikiye ayırıp, yarısına kakao ekleyin. Hamurları rulo yaparak, burkun ve oklava ile açın.
  • Kalıpla şekil vererek, 170 derece de ısınmış fırında 20-25 dk. kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder