MİKRODALGA FIRINDA PUDİNG...
Bu haftayı hepimizin bildiği, basit tarifler ile geçiştiriyor gibi görünsemde aslında öyle değil, neden derseniz ben, gün içinde yaptığım blog gezintilerimde, en çok değişik bir sunum görürmüyüm diye dolaşıyorum.
Evde sıklıkla yaptığım ve beğenilen tarifleri farklı şekillerde sunmak çok hoşuma gidiyor.
Sağolsun blog sahibi tüm arkadaşlar bu konuda o kadar yetenekliki, bazen hangisini deneyeceğime karar vermekte bile zorlanıyorum. Geçenlerde Pınar'cığımın Ballı Kule'sini görünce aklıma her zaman yaptığım hazır pudingi bu şekilde sunmak geldi. Görüntü arkadaşlardan tam not aldı, tadını zaten biliyorsunuz ama ben yinede yapılışını kısaca yazmak istedim.
Yapılışı
- 1 Paket Dr.Oetker muzlu pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin. (Ben mikrodalga fırında pişiriyorum.)
- Kaseleri su ile çalkalayın ve pudingleri yarım kase olacak şekilde paylaştırın.
- Kakaolu - Bademli Pudingin pişmesini beklerken, ılınmış olan pudinglerin üzerine kakaolu bisküvi koyun (ben piknik olandan koydum) ve damla çikolata serpin.
- Kakaolu pudingi ekleyip, buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra, ters çevirerek servis yapın.
Mikrodalga Fırında Puding Yapımı;
- Bir borcamda (yada mikrodalgaya uyumlu herhangi bir kasede) soğuk süt ve toz pudingi çırpma teli ile karıştırın.
- Benim kullandığım mikrodalganın markası Kenwood, powerlevel düğmesini 100'e getirip (en yüksek watt olan 1600'e denk geliyor) 3 dakikaya ayarlıyorum.
- Çıkarıp, bir kez daha çırpma teli ile karıştırın, sonra tekrar 100'e ayarlayıp 3-4 dk. daha arada camından bakarak (taşmasın diye) pişirin.
- Hatta aynı yöntem ile hazır çorba da pişiriyorum, başında beklemeye gerek olmadığı için çok pratik oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder