Banner 468 x 60px

 

10 Temmuz 2007 Salı

Kaşık Sapı

0 yorum
Kaşık Sapı

MANTIYA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI...
Ben kıyma ile arası iyi olmayan biriyim, yemeğin içinde, böreğin yada karnıyarık'ın içinde bir türlü sevemedim kendisini, ama köfteyi bayıla bayıla yerim o ayrı. Mantıda benim için bu yüzden, hem sevdiğim hemde keşke kıymasız olsa, daha iyi olur dediğim bir lezzettir.
Erdek'te mantı içine kıyma konmadan kapatılıp, tavuk suyunda haşlanır, sonra tavuklar didiklenir, üzerine serpilir ve yoğurtlu sarımsak dökülerek servis edilir. Benim de çok severek yediğim bir yemektir.
Geçen hafta Erdek'te bu güzel yemeği tekrar hatırlayınca, evdeki
Mudurnu - Göynük Gezisinde aldığım ama bir türlü pişirmek için fırsat bulamadığım "Kaşık Sapı Makarnası" aklıma geldi.
Kaşık Sapı, orjinalinde makarna haşlandıktan sonra, bir borcama bir sıra makarna, bir sıra keş (peynir çeşidi), tereyağında kavrulmuş ceviz ve bir sıra makarna daha koyarak, en üsttede yine tereyağında kavrulmuş ceviz konarak hazırlanan bir yemek...
Ben orjinal halini çok sevmediğim için, kendisini tavuksuz tavuklu mantı olarak pişirdim. :)
Sonuç olarak, her iki yöreden bir parça taşıyan ama ikisinide tamamen yansıtmayan uyduruk bir yemek ortaya çıktı. Lezzetimi nasıldı ? Süperdi....

Yapılışı
  • Makarnaları; tavuk suyunda yada 1-2 yemek kaşığı yağ, 1 adet tavuk bulyon ve tuz eklediğiniz suda, haşlayın, süzün.
  • Üzerine yoğurtlu sarımsak ve kızgın pul biberli yağ döküp, sıcak servis yapın..

0 yorum:

Yorum Gönder