Banner 468 x 60px

 

26 Temmuz 2007 Perşembe

Patatesli Mayalı Poğaça

0 yorum
Mayalı Poğaça

KOMŞU BLOGLARDAN DENEMELER...
Sevgili Şaziye'nin blogu benim için tam bir mayalı tarifler cenneti, onun meşhur Katmer Poğaçası'nı bilmeyen, hatta denemeyen kalmadı sanırım.
Bende sıklıkla yapıyor ve sayesinde bolca övgüler alıyorum.
Geçenlerde sitesinde gördüğüm, Zeytinli Poğaça'nın fotoğrafı o kadar hoşuma gittiki, akşam eve gider gitmez denedim, ben ölçüleri yarı yarıya azalttım ama ölçüleri azaltsanız bile, tuz miktarını azaltmayın, çünkü tuzla aram iyi olmadığı halde tadı benim için bile tuzsuzdu.
Tadı ise alıştığımız poğaça tadında değil, çok lezzetli bir ekmek tadında idi. Ben poğaçayı patatesli yaptım, ama bir dahaki sefere yaparsam zeytinli yada sade yapıp, yemek sofrasına ekmek olarak sunacağım.

Malzemeler

Hamur için;
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 2 Yemek Kaşığı (Yumuşamış) Tereyağ (Ben Becel Kullandım)
  • 2 Tatlı Kaşığı (Instant) Kuru Maya
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Un (aldığı kadar)

İç Harcı için;

  • 2 Adet Haşlanmış Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kekik

Yapılışı

  • Tüm malzemeleri, aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30-40 dk. mayalandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hazırladığınız harcı koyun ve yuvarlayın. Yağladığınız tepsiye dizip, 30-40 dk. daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek, 180 derecede pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder