BALKON ve MANGAL KEYFİ, ÇEŞİTLİ SALATALAR...
Yaz sona ermeden mümkün olduğunca balkon keyfi yapmaya çalışıyoruz, şehir dışına çıkacak olsak bile hafta içi yada cuma akşamı arkadaşlarımızı davet edip, balkon keyfi yapmak en sevdiğimiz aktivite bu aralar. Geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımız ile Bursa - Ulu Cami - Çiçek Izgara ve Gölyazı gezisi yaptık. Yolculuğa çıkmadan önce cuma akşamıda mangal keyfi. Geçen sefer mangalın yanına yaptığım salata ve mezeleri, fotoğraf çekmeye fırsat olmadığı için sizlerle paylaşamamış, sadece sosun tarifini yazabilmiştim. Bu kez eşim hepsini tek tek fotoğrafladı, bende zaten çoğunuzun bildiği bu salataları kendi ölçülerim ile sizinle paylaşmak istedim.
Yukardaki, fotoğrafta görülen patatesin ise bir tarifi yok, sadece eşimin aşırı patates sevgisi nedeniyle daha sağlıklı olduğu için uydurduğum ama herkesin çok beğendiği bir sunum. Patatesleri bolca tuz ile ovup, biraz zeytinyağ ve su ekleyerek 200 derece de fırınlıyorum, hepsi bu.
PATLICAN SALATASI
Malzemeler
- 4 Orta Boy Patlıcan
- 2 - 3 Diş Sarımsak
- 1/2 Limon Suyu
- 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
- Patlıcanları üzerine kesikler atarak fırının ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeler ile karıştırıp, taze servis yapın.
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
Malzemeler
- 200 Gr. Temizlenmiş Semizotu
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2 - 3 Diş Sarımsak
- Tuz
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI
Malzemeler
- 4 Orta Boy Havuç
- 4 - 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2 - 3 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı İri Çekilmiş Ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
Yapılışı
- Havuçları rendeleyip, 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ile pişirin. Ilınmaya bırakın. Diğer malzemeleri çırpma teli ile iyice karıştırın ve havucu ekleyin. Hepsini karıştırıp, servis yapın.
ÇOBAN SALATA
Malzemeler
- Domates, Salatalık, Sivri Biber, Maydanoz
- Taze Nane, Reyhan, Soğan, Mısır
- Zeytinyağ, Limon, Nar ekşisi, Limon Kabuğu Rendesi
0 yorum:
Yorum Gönder