Banner 468 x 60px

 

17 Temmuz 2007 Salı

Frambuazlı Pasta

0 yorum
Frambuazlı Pasta

MISIR UNU İLE FARKLI BİR LEZZET...
Hafta sonu arkadaşlarımız ile çok keyifli zaman geçirdik, beyler, bitmek tükenmez bahçe işleri ile ilgilenirken, (eşim hariç, o boynunda fotoğraf makinası ile turist şeklinde bahçede gezmekte idi :) biz hanımlarda bol bol sohbet edip, kahvaltıya ne hazırlasak, 5 çayına ne yapsak diye düşünüp durduk :)
İşin en keyifli yanı, kullanacağımız çoğu malzemenin arkadaşımızın bahçesinde yetişiyor olması idi, diyaloglar;
- "Börek için maydanoz lazım, salata için domates salatalık, gidip toplayayım"
- "Kümese, yumurta almaya giderken, baktımda böğürtlenler coşmuş"
- "Beş çayına, böğürtlen ve frambuazlı pasta yapalım o zaman ama kim toplayacak?" şeklinde idi :)
Yani hepimizin zevk aldığı şeyleri yaptığı, müthiş bir hafta sonu daha yaşandı Reşadiye'de, bu ve bunun gibi nice güzel günler yaşattığın için sana bir kez de buradan teşekkür etmek istedim Gökay'cım...
Fotoğrafta görülen pasta, işte bu diyaloglar sonucu ortaya çıkan bir şaheser, tarifi sofra dergisinden.
Yapımında sadece küçük yardımlarda bulunmuş olsamda her anını not alıp, sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler

Kek için;
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya

Krema için;

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yoğurt ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Toz malzemeleride ekleyip, hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serili, 26 cm.lik kelepçeli kalıba dökün. Bizim pastamız, oldukça büyük ve ince oldu, siz daha küçük bir kalıpla yaparak biraz daha yüksek bir pasta elde edebilirsiniz. 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirip, tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın.
  • Krema için; süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak puding gibi pişirin ve soğutun. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, pudra şekeri iyice çırpın, margarini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı, soğumuş olan muhallebiye ekleyerek, çırpmaya devam edin.
  • Pastayı, ikiye bölerek arasına frambuazları bolca koyun, en üste kremayı döküp, pastayı kaplayın.

Frambuazlı Pasta

Notlar;

  • Pastanın dergideki tarifinde, kekini sade gazoz ile ıslatın deniyordu, biz uygulamadık.
  • Kreması ise başka bir yabancı dergiden, siz istediğiniz bir krema ile pastayı yapabilirsiniz, ama mutlaka vişne, böğürtlen gibi mayhoş meyveler ile yapmanızı öneriyorum.
  • Pastanın orta katına, meyvelerin altına, kremadan az miktarda koyarsanız çok daha iyi olur.

Benzer Tarifler;

0 yorum:

Yorum Gönder