YE#24 LİMON ETKİNLİĞİ...
Ayların ne kadar hızla akıp gittiğini birazda etkinliklerden anlıyorum, bazen sanki her hafta bir etkinlik var gibi geliyor.
Temmuz ayının konusu açıklandığında çok beğenmiş ve hemen bir tarif yaparım diye düşünmüştüm.
Oysa neredeyse herşeyin, çoban salatanın bile içine limon kabuğu rendeleyen ben, söz konusu limonlu bir tarif yapmaya gelince, bir türlü istediğim tarifi bulamadım.
Karıştırdığım dergilerdende bir şey çıkartamayınca son zamanlarda neredeyse her çeşidini yaptığım, Pudingli Kurabiyeler'den yola çıkarak, doğaçlama bir kurabiye yaptım.
Sonuç o kadar mükemmel olduki, hemen tarif defterimin baş köşesine yerleşti ve hafta sonu arkadaşlarımız tarafından çok iltifat aldı.
Kurabiye ilk yapıldığı gün ekşi aromalı tadıyla nefisti, ama ikinci gün kelimenin tam anlamı ile mayhoş acıbadem kurabiyesi oldu ki, ben bu halini daha çok beğendim, mutlaka denemenizi öneririm.
Etkinlik için sevgili Limon Çiçeği'ne teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
- 1 Paket Vanilyalı Puding (Dr.Oetker)
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 150 Gr. Margarin (Yumuşak)
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 1/2 Limon Suyu
- 1 Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
- Un (yaklaşık 3 su bardağı)
Yapılışı
- Tüm malzemeler ile (puding toz halde olacak) azar azar un ekleyerek, hamur yapın.
- Hamuru yaklaşık yarım cm. kalınlığında açıp, kalıpla şekil verin.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 15 -20 dk. pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder