Banner 468 x 60px

 

11 Temmuz 2007 Çarşamba

Marmelatlı Beyaz Kurabiye

0 yorum
Pastane Kurabiyesi

TATLI PASTANE KURABİYELERİ...
Ne zamandır, çay ve kahve ile birlikte atıştırmak için tatlı ve tuzlu kurabiyeler bakınıyordum komşularda:)
O kadar güzel tarifler varki, insan hangisini yapacağını şaşırıyor.
Sevgili
Safran'ın Mutfağı'ndaki hepsi birbirinden güzel kurabiyeleri görünce içlerinden Tatlı Kuru Pasta ve Ahşap Desenli Kurabiyeleri seçip, dün akşam denedim.
Benim kuru pastalarım, krema sıkıcı ile sıkmama rağmen onun ki kadar güzel görünümlü olmadılar ama lezzet olarak çok güzel oldular.
Aralarına evde bolca bulunan,
Mini Tart yaparken de kullandığım, böğürtlen reçelinden sürdüm, siz istediğiniz bir çeşit reçel veya nutella sürebilirsiniz, ama tavsiyem mayhoş bir reçel ile denemeniz...

Malzemeler
  • 3/4 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Un
  • 4 Çorba Kaşığı Yumuşamış Margarin (Ben 150 Gr. Kullandım.)
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Şeker, yumurta ve margarini mikserde krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Elenmiş un ve vanilyayı ekleyip, yumuşak krema kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru krema sıkıcıya doldurup, 2 cm. aralık bırakarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın.
  • 160 derecede, kızartmadan yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
  • Kurabiyeleri, tel ızgara üzerine alarak soğutun.
  • İki kurabiyeyi aralarına marmelat sürerek yapıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder