Banner 468 x 60px

 

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kotanyi Yemek Yarışması ve BAHARATLI PİLAV

0 yorum
Kotanyi yemek yarışmasında Baharatlı pilavımla oylarınızı bekliyorum:)))


http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/baharatli-pilav/  (Bu linki tıklayıp tarife ulaşabilirsiniz)





BAHARATLI PİLAV



MALZEMELER:

1 su bardağı yasemin pirinç

2 su bardağı sıcak su

½ çay bardağı ayçiçek yağı

½ çay bardağı kotanyi kuş üzümü

½ çay bardağı kotanyi dolmalık fıstık

1 çay kaşığı kotanyi tarçın

1 çay kaşığı kotanyi nane

1 tutam kotanyi karabiber

4 adet kesme şeker

Tuz



YAPILIŞI:



Pilav tenceremize ayçiçek yağımızı ekleyip dolmalık fıstıklarımızı rengi dönene dek kavuruyoruz.

Yıkanmış pirincimizi ve kuş üzümümüzü de ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.

Kotanyi baharatlarımızı ,şekeri ,tuzu ve 2 bardak suyumuzu da ilave edip karıştırıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.

Demlendikten sonra servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜLER


0 yorum:

Yorum Gönder