Hafif bir tatlı olan güllaç, genelde ramazan aylarında iftar sofralarımızda yerini alır. Güllaç hazırlamasının kolay oluşu ve tatlının sunumunda hazırlayıcısına sonsus sayıda seçenek sunmasının keyfi bir başkadır. Hayal gücünüzün sınırlarına göre güllaç yapraklarını şekilden şekile dönüştürebilirsiniz. Güllaç tatlısı tüketileceği miktarda yapılmalıdır ve gün içerisinde tüketilmelidir. Güllaç beklediği vakit lezzet ve görüntüsünden çok şey kaybeder. Güllaç tarifleri ambalajı üzerinde yazmaktadır. Tarifim bir porsiyon güllaç hazırlamak için örnektir. Kış mevsiminde hazırlanan güllaç dışarıda kalması sorun yaratmaz. Yaz aylarında hazırlanan güllaç buzdolabına kaldırılmalıdır, değilse ekşir. Fazla söze hacet yok, hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
bir adet güllaç yaprağı
bir bardak süt
iki kaşık toz şeker
antep fıstığı, file fındık
kiraz şekeri, hindistan cevizi
Yapılması
1 adet güllaç yaprağını dört parçaya bölün
süt ve şekeri karıştırın, el dayanabilir ısıda ısıtın
tepsi içine bir parça güllaç yaprağını parlak yüzeyi üste gelecek şekilde koyun
ve sütle ıslatın, yumuşayan yaprağı kase içine alın.
diğer üç parça yaprak için aynı işlemi uygulayın.
kaseyi servis tabağına ters çevirerek güllaçı alın
fıstık, fındık, hindistan cevizi, kiraz şekeri ile süsleyin ve servis edin.
bu tarif bir porsiyondur, ihtiyacınız ölçüsünde
malzemelerin katlarını kullanarak güllaçınızı artırabilirsiniz.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
27 Ağustos 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder