13 Ağustos 2011 Cumartesi
yoğurtlu makarna nasıl yapılır
Sarımsaklı yoğurtlu ve domates soslu makarna yapmak için, bütün makarna çeşitleri uygundur. Burgu makarna ise, en uygunudur. Sarmal biçimi yüzünden yoğurt ve sosu en güzel şekilde üzerinde tutar. Bir de sosunu kıvamında hazırlar ve makarnayı hafif diri haşlarsanız, lezzetine doyum olmaz. Makarna ambalajı üzerinde, içerisinde bulunan makarnanın pişme süresini yazar. Verilen bu süreyi, makarnayı haşlamak için dikkate almayın. Makarnanızı bol su ile haşlarken arada bir makarnanın diriliğini kontrol edin. Dişleriniz arasında ezdiğiniz makarna sertliğini uygun buluyorsanız, tencereyi ocaktan alın ve üzerine su tutmadan süzün. Sultan, binbir çeşit makarna yapar. Yoğurtlu ve soslu makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım paket burgu makarna
bir kaşık tereyağ
bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
su ve tuz
sosu için,
iki domates, yarım kaşık salça
üç kaşık zeytinyağ
bir fincan sıcak su
karabiber, tuz
Yapılması
tencerede suyu kaynatın, tuzunu ilave edin
ardından makarnayı katın ve karıştırın
normal ısıda makarna yumuşayıncaya kadar haşlayın
ocaktan alın ve süzünün, tencerede tereyağı eritin
üzerine makarnayı ilave edin, karıştırın ve tuzunu ayarlayın
sosun hazırlanması
zeytinyağ içinde salçayı kavurun,
üzerine rendelenmiş domatesi katın kavurun
ardından su, karabiber ve tuzunu ilave edin
karışımı bir kez fokurdattıktan sonra
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
makarna üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosu gezdirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder