6 Ağustos 2011 Cumartesi
fasulye çorbası nasıl yapılır
Çoğu yemekler gibi, taze fasulye ile yapılan çorbalarda çeşitlidir. Patatesli, bulgurlu, sütlü, soğanlı, havuçlu, yoğurtlu bilinen taze fasulye çorba çeşitleridir. İnsanlar damak zevklerine uygun olarak, istedikleri malzemeleri çorba hazırlarken kullanır. Fasulye çorbası hazırlarken fasulyenin kılçıksız ve taze olması şart. Çalı fasulye haricindeki, diğer taze fasulye çeşitleri çorba yapımında kullanır. Bildiğiniz gibi, çalı fasulye geç piştiği için çorba yapımında fazlaca tercih edilmez. Sultan, taze fasulye çorbasını yoğurtlu ve bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
taze fasulye 250 gr.
bir kaşık tereyağ
bir domates, bir yumurta, bir kaşık un
bir bardak yoğurt, dört bardak su
tuz
Yapılması
domatesi rendeleyin
fasulyeyi temizleyin, küçük kuşbaşı doğrayın
ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
sosunun hazırlanması
yumurta ile unu çırpın, üzerine yoğurtu ilave edin
ve pürüzsüz şekilde bir güzel çırpın
tencerede yağı eritin, üzerine domatesi katın kavurun
ardından fasulyeyi ve dört bardak sıcak suyu katın, kaynatın
kapağı kapatın ve ağır ateşte tencereyi 25 dakika kaynatın
süre bitiminde, çorba suyundan bir kepçe alın sosa katın ve karıştırın
sosu çorbaya ilave edin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra
ocaktan alın, tuzunu ayarlayın.
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder