Banner 468 x 60px

 

1 Ağustos 2011 Pazartesi

et sulu mercimek çorbası nasıl yapılır

0 yorum

Çorbalarda su yerine et suyu kullanılırsa, çorbanın tadına doyum olmaz. Ne var ki, et suyu mutfaklarda her daim hazır bulunmaz. Et suyu elde etmek için ya et, ya da dana kemiği tedarik edip haşlamamız gerekir. Bu yüzden, mutfaklarımızda sıklıkla et sulu çorbalar hazırlanmaz. Lokantalarda hazırlanan mercimek çorbalarından mutlaka tatmışsınızdır. Genellikle lokantalarda servis edilen mercimek çorbaları fazlasıyle lezzetlidir. Çünkü, çorbalarında salça kullanmazlar ve su yerine et suyu kullanırlar. Et suyunu kemik haşlayarak ve içerisine bazı sebzeler katarak elde ederler.Çorbanızı pişirdikten sonra blendırdan geçirirseniz tam bir lokanta çorbası olur derim. Sultan, bin yılda bir aklına estiğinde mercimek çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir çay bardağı kırmızı mercimek
bir soğan
bir kaşık tereyağ
bir kaşık un
dört bardak et suyu
limon, tuz

Yapılması
soğanı küçük küp doğrayın
yağı eritin soğanı katın kavurun, üzerine un'u katın kavurun,
üzerine 4 bardak et suyu ve mercimeği ilave edin,
tencereyi kaynatın ve kapağı kapatın,
ağır ateşte mercimekler ezilinceye kadar pişirin ve tuzunu ayarlayın
üzerine limon sıkın ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder