2 Ağustos 2011 Salı
toprak güveçte sebzeli türlü
Sebzelerin doğal ortamında yetiştiği yaz mevsiminde etsiz, yenilebilir sebzeli türlü yemeğine kim hayır diyebilir ki, üstelik tencerede değil toprak güveçte. Malzemelerin fazlalığı gözünüzü korkutmasın, bakmayın siz onlara, onlar kuru kalabalık. Hazırlığa başladığınızda hepsi birer birer kaybolurlar. Bu tarif lezzeti ve bol ekmeği ifade eder, fazlasıyle sofranızda ekmek bulunsun. Sultan, her yıl yaz mevsiminde bir kez yaptığı güveçte sebzeli türlü yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
iki patlıcan, iki patates
iki kabak, iki soğan
iki domates, iki sivri biber
200 gr. bamya
200 gr. taze fasulye
beş kaşık zeytinyağı
dört diş sarımsak
karabiber, kekik, tuz
yarım bardak su
Yapılması
patlıcanı doğrayın, tuzlu su içerisinde bekletin
kabağı kazıyın, patatesi soyun kuşbaşı doğrayın,
soğanı soyun parçalara bölün, biberi iri halka doğrayın
sarımsağı soyun bütün bırakın
bamyayı temizleyin bir kaşık sirkeli su içinde,
iki dakika haşlayın ve süzün
taze fasulyeyi temizleyin ve doğrayın
güveç içerisine 5 kaşık yağı ilave edin
sırası ile önce taze fasulye, kabak ve bamyayı yayın
kapağı kapayın ve ağır ateşte güveci 15 dakika kendi haline bırakın
ardından sıra ile patates, patlıcan, soğan, biber, sarımsak ve domatesi
ilave edin, karabiber, kekik, tuz serpin ve yarım bardak su ilave edin
güveci bir kez fokur fokur kaynatın, kapağı kapatın
ağır ateşte bir saat süre ile pişirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder