4 Ağustos 2011 Perşembe
sucuk köftesi nasıl yapılır
Sucuk köftesini diğer köftelerden ayıran özellik, kıyma yoğuruluyorken içerisine bol baharat ve sarımsak konulmasıdır. Kimi tariflerde sucuk köftesi içerisine bayat ekmek ilave edildiği görülebilir. Bu tamamen kişinin tercihine kalmış olsa bile, sucuk köftesi yağlı kıyma ile bayat ekmek konulmadan yapılır. Diğer yemeklerde olduğu gibi sucuk köftesininde çeşitleri vardır. Bunlardan bulgurlu sucuk köfte, sarımsaklı sucuk köfte, mısır unlu sucuk köfte, yufkalı, şişte lavaşta sucuk köfte birer örnektir. Hazırlanan sucuk köfteler bir kaç saat dinlendirildikten sonra mangalda, elektrikli ızgarada, teflon tavada, sac kavurma tavasında ve fırında pişirilir. Sultan, sucuk köftesini domates ve biberlerle birlikte sac kavurma tavasında pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo orta yağlı kıyma
beş diş sarımsak
domates, sivri biber
karabiber, kimyon
pul biber
tuz
Yapılması
domatesleri halka doğrayın ve biberleri delin, sarımsakları ezin
kap içine kıyma, sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber
ve tuzu koyun yoğurun, tuzunu ayarlayın
harçtan küçük parçalar koparın ve şekil verin
hazırladığınız köftelerin üzerini kapatın
buzdolabı içerisinde en az üç saat dinlendirin
ardından dilediğiniz şekilde pişirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder