6 Ağustos 2011 Cumartesi
kuskus makarna nasıl yapılır
Kendi cüce, mahareti dev bir makarna çeşiti kuskus. Kuskus makarna kullanılarak onlarca çeşit yemeği yapılır. Bunlardan bezelyeli, domatesli, salçalı, soğanlı, kıymalı, nohutlu ve etli pilavı, kuskuslu kuzu güveci, kuskuslu tavuk yemeği, kuskuslu böreği, kuskus salatası, kuskus çorbası, kuskuslu közlenmiş kapya biber dolması, kuskuslu kabak dolması, kuskuslu yaprak sarması sadece birer örnektir. Kuskus makarna iki yöntemle pişirilir. Normal makarna gibi haşlanarak veya suyu kendine karar pilav gibi pişirilir. Kuskus pilav gibi pişirilecekse; bir ölçü kuskusa karşılık, iki ölçü su kullanılır. Tarifim kuskus makarnanın pilav gibi pişirilmesine bir örnektir. Sultan, kuskusun bu tarifini haddinden fazla sever ve sıklıkla yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
iki bardak kuskus makarna
iki domates
bir kaşık tepeli tereyağ
dört bardak sıcak su
tuz
Yapılması
domatesi rendeleyin
tencerede yağı eritin, üzerine domatesi katın kavurun
ardından kuskus makarnayı katın ve karıştırın
üzerine 4 bardak sıcak su ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın ve tencereyi bir kez fokurdattıktan sonra, kapağı kapayın
ocağı kısın ve ağır ateşte kuskus suyunu çekinciye kadar pişirin
15 dakika dinlendirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder