Banner 468 x 60px

 

18 Ağustos 2011 Perşembe

Ton Balıklı Meze

0 yorum
Ton Balıklı Meze



ÇOK PRATİK, ÇOK ŞIK VE LEZZETLİ…

Hafta sonu İftar Soframıza şıklık katan bu tarif için; yukarıda yazdığım altı kelime yeterli aslında. Pratik, şık ve lezzetli hepsi bu :)

Ama ben iyi tanıyorum kendimi “artık bunda da anlatacak bir şey yok, direk ver tarifi, kimseye kendini güldürme Müge” diye düşüneceğim yazmaya başlarken sonra her zaman olduğu gibi çenem düşecek yazacağımda yazacağım :)



Mezenin hikayesi biraz komik :) Eşim haftalardır, ne zaman misafir gelecek olsa, her seferinde bıkmadan, bu kaşık şeklindeki servisleri eline alıp; “bunların içine tek lokmalık ne yapabilirsin?” diye ısrarla sorar ve ben her seferinde; “ne bileyim, düşünmem lazım” diye geçiştiririm kendisini…

Bu hafta sonu kural değişmedi, kaşıkları eline aldı ve bu kez benden umudu kestiği için dolabın karşısına geçip kendisi bir formül bulmaya çalıştı :)

Tamam, tamam dedim, bu sofrada kullanacağım onları söz :)

Büyük olanları tek kişilik iftariyelik yapmaya karar verdim, küçük olanlar için ise düşünürken; birden salatanın üzerine serpmek için dışarı çıkardığım ton balığı göz kırptı bana. :)

Mutfak aşıkları bilirler, bazen olmadık bir anda bir yiyecek göz kırpabilir bize :)

İşte o andan sonrası toplam beş dakika!



Buzluktan bir paket közlenmiş kırmızı biber çıkarılır, mikrodalgada çözdürülür.

Aşağıda belirtilen malzemeler doğaçlama olarak içine eklenir, bitti gitti :)

Ton balığı zaten yağlı olduğu için ben ekstra yağ eklemedim, iftarda tadına bakınca da biraz daha ekşi olsa sanki daha iyi olurmuş dedim. Yani yağ, tuz, limon oranını siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz…

Haşlanmış mısır -renk olarak da çok yakışacaktır- ve sivri biber de ekleyebilirsiniz…

Bu mezeyi aynı zamanda kanape malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.

Yağda kızarttığınız ya da fırınlayarak kıtır hale getirdiğiniz minik ekmeklerin üzerinde nefis olacaktır.



Malzemeler (ortalama 8 kişilik)



  • 1 Kutu Konserve Ton Balığı (160 gr.)


  • 2 Adet (iri) Kırmızı Biber


  • 5-6 Adet Yeşil Zeytin


  • 7-8 Adet Kornişon Turşu


  • 3-4 Adet Ceviz


  • 1 Diş Sarımsak


  • 1-2 Dal Maydanoz


  • Zeytinyağ, Limon, Tuz


Yapılışı



  • Kırmızı biberleri közleyip, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.


  • Yeşil zeytinleri, turşuları ve cevizleri de minik minik doğrayın.


  • Sarımsağı ezin. Maydanozları ince ince kıyın.


  • Ton balığının fazla olan yağını süzdürün.


  • Damak zevkinize göre, limon, yağ ve tuz ekleyerek, tüm malzemeleri karıştırın.


İftar Sofrası - 2011 (1)-8

0 yorum:

Yorum Gönder