Banner 468 x 60px

 

13 Ocak 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

0 yorum
Zeytinyağlı bezelye severlerrrrr bu tarif de sizin için gelsin:)

Buyurun tarifimize,



MALZEMELER:

1 kg. ayıklanmış bezelye
1 Adet küçük kuru soğan
1 adet iri havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
2 adet kesme şeker
tuz
sıcak su
Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucun kabuklarını soyup ,ortadan ikiye kesip, yarım şeklinde doğruyoruz ve soğanlara ekleyip hafifçe soteliyoruz.Rendelenmiş domatesi ,sarımsağı ,şekeri ,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak bezelyemizi ekleyip,üzerini azıcık geçecek kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.




AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

0 yorum:

Yorum Gönder