2 Ocak 2011 Pazar
Fondü'de Sucuk
İşte bu fikri çok sevdim!
Fondü alışkanlığımız pek olmadığı için, uzun zamandır dolapta kutusunun içinde bekleyip duruyordu garibim. Bu fikirle kendisini aktif olarak mutfağa kattım :)
Çocukken, Pazar kahvaltılarında babamın en çok uyarı yaptığı konuydu bu; yağı donan sucuk konusu…
Çatalı, tavanın kenarına sertçe vurarak; “önce sucuk yiyin, yağı donuyor” der dururdu :)
Şimdi gülerek anlatıyorum ama o zaman gayet ciddiye aldığımız, hafiften korku ile sucuğu yediğimiz bir uyarı idi bizim için :)
Bu fikirle kahvaltı boyunca canımız ne zaman isterse o zaman bir dilim sucuk attık ağzımıza :)
Sizlere de öneririm efendim…
Sorular üzerine küçük bir not; sucukları önce, bakır tavada ocakta -hiç yağ eklemeden- kızarttım. Sıcak kalması için, tavayı fondünün üzerine yerleştirdim. Mum alevinde sucukların pişmesi tahminimce çok uzun sürer :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder