13 Ocak 2011 Perşembe
karnabahar nasıl kızartılır
Karnabahar kızartması yapmak için seçenek bol. Öncelikle karnabahar, tuzlu su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanması gerekir. Soğutulduktan sonra, damak zevkinize en uygun kızartma sosunu hazırlayarak kızartmanızı yapabilirsiniz. Karnabahar kızartma sosu; un, galeta unu, nişasta, yumurta, süt, su, soda, salça, peynir, karbonat, hamur kabartma tozu, çeşitli baharatlar ile hazırlanır. Bu malzemeler arasından yumurta başta olmak üzere, en az üç katkı malzeme kullanılarak sos hazırlanır. Malzeme seçimi tercihinize kalmış, dilediğinizi seçebilirsiniz. Ya da sos hazırlamazsınız, karnabaharınızı haşladıktan sonra yumurtayı çırpar, karnabaharı önce yumurta'ya sonra un'a bulayıp yağ içinde kızartabilirsiniz. Ardından, kızartığınız karnabaharı sarımsaklı yoğurt veya yoğurt, mayonez, sarımsak karışımı ile servis edebilirsiniz. Sultan, karnabahar kızartmasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo karnabahar
bir yumurta
bir bardak süt
bir bardak un
bir çay kaşığı kabartma tozu
bir kaşık sirke, tuz
kızartma yağı
Yapılması
karnabaharı dal dal ayırın
tencereye su, 1.5 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık sirke koyun kaynatın
karnabaharları katın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
sos'unun hazırlanması
kase içine yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz koyun, çırpın
üzerine un katın, karışım boza kıvamına geldiği anda kabartma tozunu katın, karıştırın.
karnabaharları dal dal sos'a bulayın fazla kızgın olmayan yağ içinde
altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın,
sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder