Banner 468 x 60px

 

5 Ocak 2011 Çarşamba

patates çorbası nasıl yapılır

0 yorum

Mutfaklarımızda değişik malzemeler kullanılarak çok çeşitli çorba yapılır. Bu malzemelerden biri de patatestir. Doğrudan patates kullanılarak su veya et suyu ile sade patates çorbası yapılır. Ya da, katkı malzemeler ile patatesin yoğurtlu, rokalı, kremalı, mantarlı, kıymalı, peynirli, havuçlu, taze soğanlı, pırasalı, şehriyeli, maydanozlu ve sütlü çorbası yapılır. Tarifim, sütlü patates çorbası ile ilgilidir. Bu tarifte zeytinyağı ve tereyağını ortak kullandım. Yemeklerde kullanılacak yağ çeşiti, ailenin tercihine veya alışkanlıklarına kalmış bir şey, arzu ettiğiniz yağı kullanabilirsiniz. Sultan, patates çorbasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç patates 'yarım Kilo'
bir kaşık tere yağı
üç kaşık zeytinyağı
bir soğan
bir kaşık un
bir bardak süt
beş bardak su
kuru nane, tuz

Yapılması
soğanı yemeklik doğrayın, patatesi rendeleyin
zeytinyağı içinde soğanı kavurun, üzerine un'u katın hafif kavurun
ardından rendelenmiş patatesi katın karıştırın
üzerine 1 bardak süt ve 5 bardak sıcak su ilave edin, dipten karıştırın
tencereyi kaynatın, kapağı aralıklı kapatın
ve ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
süre bitiminde patatesleri blendırdan geçirin ve tuzunu ayarlayın
tereyağı içinde naneyi hafif kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin
ardından çorbanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder