Banner 468 x 60px

 

1 Ocak 2011 Cumartesi

tavuk baget nasıl pişirilir

0 yorum

Tavuk parçaları ile yemek hazırlamak, diğer etlerle hazırlanan yemeklere nazaran, en zahmetsiz olanıdır. Çünkü, tavuk eti kullanılarak yapılan yemeklerin malzemesi kavurularak ya da çiğden kullanılabilir. Tavuk yemeklerimi hazırlarken malzemelerini genellikle çiğden kullanırım. Bu yüzden, yaptığım yemeklerin fazlaca zahmeti olmadığı gibi, çabucakta bitiverir. Malzemeleri çiğden kullanmak demek; yemek içerisine katılan yağ, salça dahil bütün malzemeleri hiç bir işlem yapmadan tencere içerisine katmak demektir. Sultan tavuk baget yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
altı tavuk baget 'derisiz'
altı küçük soğan
iki domates
iki patates
iki havuç
iki sivri biber
iki diş sarımsak
üç kaşık zeytinyağ
karabiber, kimyon, kekik
maydanoz, tuz

Yapılması
domates, havuç ve patatesi doğrayın
sıra ile tencere içine zeytinyağını,
bagetleri, patatesleri, soğanları, sarımsak, havuç ve
biberleri koyun. üzerine 2 bardak sıcak suyu ilave edin
kekik, karabiber, kimyon, tuz'u serpin
tencere kapağını kapatın
orta ateşte incikler yumuşayıncaya kadar pişirin
en son maydanozu serpin
küçük soğanınız yoksa iki orta boy soğanın her birini dörde bölüp kullanın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder