Banner 468 x 60px

 

6 Eylül 2007 Perşembe

Sade Kek

0 yorum
Sade Kek

ASLINDA KLASİK BİR KEK :)
Evet, başlıkta da belirttiğim gibi çok fazla özelliği olmayan klasik bir kek bu. Sevgili
İpek'in sayfasında gördüğüm Marianne Kek'i uzun zamandır aklımda olan, yapmak istediğim bir kekti. Nedeni ise kek'in hayatımda gördüğün en kabarmış kek olması idi:)
Beni tanıyanlar bilirler, bir kek ne kadar çok kabarmış, kestiğim dilim ne kadar yüksek olmuşsa beni o ölçüde mutlu eder. Kek pişerken, fırının karşısında oturup, dua etmişliğim çoktur. (Bu kısım aramızda kalsın, gülmeyin)
Benim Marianne Kek'im, kullandığım kalıbın biraz büyük olması nedeniyle, İpek'inki kadar kabarmadı ama kendi yaptığım keklerin içinde en çok kabaran unvanını aldı :)
Sebep olarak, hem kek kalıbımın çapının çok geniş olması hemde malzemelerde (defterime not almayı unuttuğum için) değişiklik yapmış olmam diye düşünüyorum. Tadına gelince, en başta söylediğim gibi çok klasik, mis gibi limon kokan bir kekim oldu. Afiyetle yiyip, bitirdik.
Kekin içindeki yeşilliği merak edenler için söyleyeceğim şudur; sevgili
Münevver Abla'cığımın yeşil çaylı birbirinden güzel tariflerini bilmeyeniniz yoktur sanırım. Benim yeşil çayım olmadığı ve kendisinin yeşil çaylı kek görüntüsü çok hoşuma gittiği için, kekin limon ferahlığını yansıtması açısından bir miktar gıda boyası kullandım.

Malzemeler
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı

  • Margarini eritip, yumurtalar ile iyice çırpın. Şekeri ekleyip, krema kıvamında olacak şekilde 4-5 dk. daha çırpın. Süt ve limon kabuğu rendesi ekleyip, 1-2 daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya'yı bir kaba eleyin. Sıvı malzemeleri de ekleyerek çok az karıştırın.
  • Karışımdan 3 yemek kaşığı kadar ayırın gerisini yağlayıp unladığınız kalıba dökün.
  • Kapta kalan karışıma bir bulgur tanesi kadar yeşil toz gıda boyası ekleyip karıştırın.
  • Yeşil karışımı, kek karışımının üzerine kaşıkla gezdirin ve kaşığı batırıp çıkararak içinde şekiller oluşmasını sağlayın.
  • 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, yaklaşık 40-45 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder