Banner 468 x 60px

 

4 Eylül 2007 Salı

Mısır Ekmeği

0 yorum
Mısır Ekmeği

BANA GÖRE MISIR UNLU KEK...
"
Balık Sofrası'nda ekmek olarak en güzel ne gider?" diye düşününce uzun zaman önce sevgili Papatya'nın sayfasında görüp de defterime not aldığım Mısır Ekmeği aklıma geldi.
Yazısında en çok dikkatimi çeken ekmeğin kuru olmaması idi, ben de daha önce bir kaç kez dışarıda mısır ekmeği yemiş ancak tadını çok kuru bulmuş ve hatta itiraf ediyorum yutmakta zorlanmıştım.
Papatya da benim gibi düşünmüş olacak ki bu tarifi bizimle paylaşmış, çok da iyi etmiş. Tarifi bana yeniden mısır ekmeğini sevdirdi ve soframızda tam not aldı.
İçindeki beyaz peynir ve beyaz un çok güzel bir yumuşaklık veriyor ve ekmeğin kek kıvamında olmasını sağlıyor.
Orjinal tarifte dereotu da var ama ben evde olmadığı için eklemedim, eminim o şekilde de çok güzel oluyordur.

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Beyaz Un
  • 1/2 Su Bardağı Sızma Zeytinyağı
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 100 Gr. Beyaz Peynir

Yapılışı

  • Malzemeleri karıştırıp, koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
  • Yağlayıp, unladığınız kalıba dökün. (Ben tart kalıbımı kullandım)
  • 180 derece de ısınmış olan fırında, yaklaşık 40-45 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Benzer Tarifler;

0 yorum:

Yorum Gönder