YE#26 APERATİFLER VE MEZELER
Bu ay etkinliğe katılmak benim için çok kolay oldu. Önceki etkinliklerde ne yapsam diye bir kaç gün önceden düşünmeye başlarken, bu ay Balık Sofrası sayesinde hiç zorluk çekmedim. Fırsat bulup da yayınlayamadığım tarifler var daha sofradan...
Etkinlik için Karides Tava'yı seçtim, sadece balık sofrasında değil her zaman yenebilecek harika bir lezzet... Tarifi ve hatta yapımı, arkadaşım Bahar'dan.
Bu ayki etkinliğe Cafe Gusto blogunun sahibi sevgili Serpil ev sahipliği yapıyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
- 1 Kg. (dondurulmuş) Karides
- 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Çay Kaşığı Pul Biber
- Tuz
Yapılışı
- Karidesleri bol suda haşlayın. Renkleri beyazlayıp, boyutları küçüldüğünde pişmiş demektir. Tadına bakarak kontrol edin ve süzün.
- Bir tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırın ve karidesleri ekleyin.
- Rengi kızarıncaya kadar kavurun. İndirmeye yakın (1-2 dk. kala) ezilmiş sarımsakları ve pul biberi ekleyin.
- Altını kapatınca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak servis yapın.
NOT 1: Bizim kullandığımız karides, superfresh markasının 1 kg.lık paketi idi. Buzunun çözülmesini beklemeden kaynattık. Tarifte verilen tüm ölçüler, 1kg. karides için verilmiştir, siz kendi damak tadınıza göre azaltma yapabilirsiniz.
NOT 2: Karidesi kavurduktan sonra tek kişilik güveç kaplarına koyup, üzerine tereyağ ekleyerek, 5-10 dk. fırınlayabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre üzerine kaşar rendeside serpebilirsiniz, bu şekilde de başlı başına bir yemek olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder