Banner 468 x 60px

 

2 Ağustos 2007 Perşembe

Sebzeli Pirinç Pilavı

0 yorum
Garnitürlü Pilav

PİLAV DENEMELERİMDE SON NOKTA :)
Uzun zamandır blogumun adının hakkını veremediğimi düşünmekteyim, neden derseniz ailenin hünerli bayanlarının nefis lezzetlerini ve püf noktalarını paylaşmak için yola çıkmıştım en başta...
Evlendiğimizden beri çeşitli pilav denemelerim olmakta ve eşim, yaptığım pilavdan iki tabak yediği günlerde dahi, "Anneminki gibi olmamış" demekte...
Bu cümle beni ziyadesiyle motive etmekte :)
Geçen hafta, Sevgili Nagehan annemi arayarak detaylı bir şekilde pilavı nasıl yaptığını dinledim ve kendimce yine dayanamayıp minik eklemelerde bulunarak garnitürlü pilav yaptım.
Sonuç; "Sen kaptın bu işi, anneminki gibi olmuş."...

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 3 Yemek Kaşığı Bezelye
  • 3 Yemek Kaşığı Havuç (Küp Küp Doğranmış)
  • 3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket (tavuk) Bulyon
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker

Yapılışı

  • Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
  • Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
  • Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  • Yaklaşık yarım saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
  • Kaynar suda bulyonu eritin, şeker ve limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
  • Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • 2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte (yaklaşık 10 dk.) suyunu çekene kadar pişirin.
  • En az 30 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder