Banner 468 x 60px

 

21 Ağustos 2007 Salı

Fındıklı Mahlepli Kurabiye

0 yorum
Mahlepli Kurabiye

100.YAZI ...
Hafta sonu kahvaltı etkinliği için
Patatesli Çörek yaparken, bir yandan da dergiyi karıştırmaya devam ediyordum, henüz kahvaltı da etmediğimden sanırım, hepsi gözüme çok güzel görünüyordu.
Hatta şekerpare,
revani gibi kurabiye ve kek şeklinde şerbetli tatlıları sevmediğim halde, onlar bile gözüme güzel gözüktü :)
Sonuçta, çörekler fırından çıkıncaya kadar birde kurabiye yapayımda, bir tatlı bir tuzlu çeşidim olsun diyerek mahlepli tatlı kurabiyeleri yapmaya karar verdim. Mahlepi hep tuzlu tariflerde denemiş ve neredeyse haftada bir
Mahlepli Tuzlu Kurabiye yapan biri olarak tatlı kurabiyedeki halinide çok merak ettim doğrusu. Tarifin orjinalinde ceviz vardı, ben evde hazır kavrulmuş fındık olduğu için fındık ile yaptım.
Hamurunda ise neyi eksik yada fazla yaptığımı bilmiyorum ama bir türlü toparlayamadım ve şekil vermeden koparıp, tepsiye dizdim. Kurabiyeler, inanılmaz lezzetli, kıyır kıyır ve sanki içinde tahin varmış gibi oldular. Tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 100 Gr. (Yumuşamış) Margarin
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Mahlep
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Fındık

Yapılışı

  • Yumurta sarısı ve şekeri, mikser ile şeker eriyene kadar çırpın.
  • Margarin, sıvı yağ, vanilya ve mahlep'i ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Fındığın 2/3'ünü ve azar azar un ekleyip, hamur haline getirin.
  • Hamurdan parçalar koparıp, fındığın geri kalanına batırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında, 20-25 dk. kadar pişirin.

NOT: Aranızda benim gibi düşünen varmı bilmiyorum ama, Balküpü marka şeker, adı gibi gerçekten balküpü. Tariflerdeki ölçüleri bire bir uyguladığım zaman bana göre çok tatlı oluyor, bu nedenle ölçüleri biraz azaltıyorum. Kurabiyelerde, bunu unutarak dergideki ölçüyü uyguladım ama sonuçta çok tatlı kurabiyelerim oldu. Sizde balküpü kullanıyor ve benim gibi iç bayıltan tatları sevmiyorsanız, kurabiyeleri 5 yemek kaşığı şeker ile yapmanızı öneririm.

Mahlepli Kurabiye - Tatlı

MAHLEPLİ ŞEKERPARE
Yukarıda da uzun uzun anlattığım gibi, çok tatlı yiyecekleri sevmediğimden, bu kurabiyeler bana çok tatlı geldi.
Bende, bir cezvede bir su bardağı su ve bir esmer şeker ile ılık bir şerbet hazırladım. Kurabiyeler henüz sıcakken yedi sekiz tanesini alıp, ılık olarak üzerlerine gezdirdim. Tam tahmin ettiğim gibi mis kokulu, kıtır fındıklı şekerparelerim oldu :)

0 yorum:

Yorum Gönder