Banner 468 x 60px

 

28 Ağustos 2007 Salı

Patlıcan Salatası

0 yorum
Patlıcan Salatası

YAZ GÜZELİ...
Balık Sofrası'nda yer alan salata ve mezeleri ayrı ayrı yayınlayacağımı söylemiştim, Patlıcan Salata'sı ile başlamaya karar verdim. Araştırmalar patlıcanın az miktarda da olsa nikotin içerdiğini söylüyor, ben hayatım boyunca sigarayı değil içmek, elime bile almadığım halde tam bir patlıcan sever olarak, bedenimden peşin peşin özür diliyorum. :)
Patlıcan salata'sını tüm yaz boyunca sık sık yaparım ve bu güne kadar patlıcan salatası yaptığımı sanırdım,
Piknik'te, sevgili Münevver Abla'nın, Patlıcan Salatası'nı yiyene kadar. Kendisinden aldığım tarif ile geçenlerde denemiş ama misafirlerin soğan ve sarımsak ile arasının nasıl olduğunu bilmediğimden koymamıştım. Balık Sofrası'na orjinal haliyle yaptım ve inanılmaz bir lezzet ile karşılaştım. Sizlerede yaz bitmeden denemenizi öneririm.

Malzemeler
  • 4 Adet (Orta Boy) Patlıcan
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet (Orta Boy) Domates
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak veya 2 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 3-4 Dal Maydanoz

Yapılışı

  • Patlıcanları, kırmızı biberleri ve sivri biberleri üzerine bir kaç kesik atarak, domatesleri ikiye bölerek közleyin. (Ben bu işlem için, fırının ızgarasını kullanıyorum)
  • Fırından çıkar çıkmaz, hepsinin kabuklarını soyun ve bir kaba küçük küçük doğrayın.
  • Ayrı bir kapta küçük kare şeklinde doğradığınız soğanları, fazla öldürmeden 1 çay kaşığı tuz ile ovun, durulamayın.
  • Patlıcan, domates ve biberlerin olduğu kaba, soğan, sarımsak, zeytinyağ, limon suyu, doğranmış maydanoz ve sirkeyi ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder