Banner 468 x 60px

 

16 Ağustos 2007 Perşembe

Çikolatalı Fındıklı Kek

0 yorum
Fındıklı Kek

KEK ? PANDİSPANYA? :)
Evet, külkedisi mutfağa geri döndü, e
Prenses'likte bir yere kadar canım, fazla uzatmamak gerek :)
Dün akşam yine bir kek denemesi yaptım, daha önce defalarca
pasta yaptığım ve çok memnun kaldığım Sevgili Burcu'nun pandispanya malzemelerini biraz değiştirerek kek yaptım.
Sonuç tam hayalimdeki gibi olmadı, biraz kuru bir kek oldu. Normalde pandispanyayı ıslattığımız için bu farkedilmiyor sanırım. Ama bir süre buzdolabında bekletip, üzerine bol çikolata sos dökünce browni kıvamında gayet güzel bir pasta oldu. Özellikle içindeki hafif yanmış fındıklar çok yakışmıştı.
Ofistekilerin sorusu şu oldu; "Neden, çok güzel yaptığın bir şeyde ikinci kez mutlaka değişiklik yapıyorsun? Geçen seferki gayet güzeldi?"
Benim de yanıtım; "E, aynı tarifi blog'ta yayınlayamamki, farklı olması gerek" :))

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 125 Gr. Margarin
  • 80 Gr. (1 paket) Bitter Çikolata
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 4 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Fındık
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve erimiş margarin ve çikolatayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin. (Margarin ve çikolatayı birlikte çok kısık ateşte erittim)
  • Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve fındık ekleyin. Sulu malzemeyide ekleyerek, hafifçe karıştırın.
  • 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dk. (kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder