14 Mayıs 2014 Çarşamba
terbiyeli jülyen biftek
Terbiyeli jülyen biftek kavurması, teflon tava veya wok tava kullanılarak pişirilmesi bir başka güzel. Dana bifteği, terbiye etmeye gerek olmasa da marine malzemelerinin bifteğe verdiği yumuşaklık ve aroma tadılmaya değer. Bifteğin terbiyesi sırasında soğan suyu ile birlikte sarımsakta konulabilir. Soğan suyunu çıkarmak gayet basit. Rende aletinin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenir, ardından soğan rendelenir. Çıkan püre tel süzgeçten geçirilir, çıkan su etin terbiyesinde kullanılır. Bilirsiniz, soğan suyunu çıkarmak için en güzel soğan çeşiti beyaz soğandır, şakır şakır suyu çıkar. Taze biberleri etin terbiyesinde kullanmanızı tavsiye ederim, nefis aroma veriyor. Sultan, bazı kırımızı etlerin terbiye edilmesinde ve pişirilmesinde bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler lazım
yarım kilo dana biftek
bir orta boy soğan
bir köy biberi
bir al biber (kapya biberi)
bir çay bardağı zeytinyağı
bir çay bardağı süt
bir çay kaşığı karabiber
bir çay kaşığı tuz
Yapılması
köy biberini ve al biberi jülyen doğrayın
rendenin püre yapma gözünde soğanı rendeleyin
çıkan püreyi süzün, suyunu alın ve posayı atın
biftekleri jülyen doğrayın ve tencereye koyun
üzerine zeytinyağı, süt, soğan suyunu, doğranmış biberleri,
karabiber ve tuzu ilave edin ve güzelce karıştırın
tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabına kaldırın
vaktiniz varsa, eti buzdolabında bir gün dinlendirin
ardından teflon tavada bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağı
içerisinde kavurun, istediğiniz baharatları ve tuzunu ilave edin
ve dilediğiniz salata, pilav, püre ya da garniütürle gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder