Banner 468 x 60px

 

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Tencerede Salçalı Biftek Tarifi

0 yorum
Hem pratik hem lezzetli bir ana yemek :) Yanına tane tane bir pirinç pilavı veya patates püresi ile günün kurtarıcı yemeği olabilir.Ben yanına koca bir kase de roka salatası hazırladım on numara oldu :)
 
Hepinizi seviyorum,öpüyorum tarife geçiyorum :)
 
 
 
Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
(2 kişilik)
 
2 Dilim Biftek
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
bir tutam taze biberiye
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
 
Yapılışı:
 
Geniş bir tencereye tereyağımızı koyup eriyince bifteklerimizi önlü arkalı 2-3 dakika kadar kızartıp mühürlüyoruz.
Biftekler mühürlenirken bir bardak suyun içine salçaları koyup eritiyoruz.
Mühürlenen etlerin üzerine salça sosumuzu döküyoruz.
sarımsakları ince ince doğrayıp ,tencereye ilave ediyoruz.
 5 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Biberiyeyi,karabiberi ve tuzu da  ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder