Hem pratik hem lezzetli bir ana yemek :) Yanına tane tane bir pirinç pilavı veya patates püresi ile günün kurtarıcı yemeği olabilir.Ben yanına koca bir kase de roka salatası hazırladım on numara oldu :)
Hepinizi seviyorum,öpüyorum tarife geçiyorum :)
Yemeğimiz İçin,
Malzemeler:
(2 kişilik)
2 Dilim Biftek
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
bir tutam taze biberiye
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Yapılışı:
Geniş bir tencereye tereyağımızı koyup eriyince bifteklerimizi önlü arkalı 2-3 dakika kadar kızartıp mühürlüyoruz.
Biftekler mühürlenirken bir bardak suyun içine salçaları koyup eritiyoruz.
Mühürlenen etlerin üzerine salça sosumuzu döküyoruz.
sarımsakları ince ince doğrayıp ,tencereye ilave ediyoruz.
5 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Biberiyeyi,karabiberi ve tuzu da ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder