Banner 468 x 60px

 

1 Mayıs 2014 Perşembe

tavuk köfteli çorba

0 yorum

Tavuk köfteli çorba, tavuk but veya tavuk göğsü kıymasından yapılır. Tavuk budu tavuk göğsüne gör daha yağlı olduğundan, tavuk kıymasını tavuk budundan çektirmeniz çorbanızın lezzetini artıracaktır. Tarifimde çorbayı tatlandırmak için domatae rendesiyle birlikte, domates salçası kullandım. İsterseniz, çorbanızı domates kullanmadan bir kaşık domates salçası ile tatlandırabilirsiniz. Tavuk kıyması diğer kıyma gibi katı olmadığından köfteye şekil vermek için; köfte yoğurulduktan sonra buzdolabında 30 dakika bekletilerek katılaşmasını beklemek gerekiyor. Ayrıca köfte içerisinde galeta unu kullanılabileceği gibi, bayat ekmek içi ıslatılmadan doğrudan kullanılmalıdır. Sultan, bazen tavuk köfteli çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
250 gr. tavuk kıyması
beş kaşık zeytinyağı
iki orta boy domates
yarım kaşık salça
bir orta boy soğan
bir kaşık un
bir bardak bayat ekmek içi
yarım kaşık kuru nane
iki diş sarımsak
karabiber, pul biber, kimyon
bir tutam maydanoz
tuz, su

Yapılması
domatesi rendeleyin, soğanı yemeklik doğrayın
maydanozu ve sarımsağı ince kıyın
yoğurma kabı içine tavuk kıyması, bayat ekmek içi,
soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon
ve tuzu koyun yoğurun ardındane köfte harcını
dolaba kaldırın yarım saat dinlendirin
dolaptan çıkarın, fındık büyüklüğünde misket köfteler yapın
yaptığınız köfteleri unlanmış tepsiye koyun
zeytinyağı içinde sıra ile salça, kuru nane ve rende domatesi kavurun
üzerine köfteleri ve altı bardak sıcak suyu ilave edin, karıştırın
tencere kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kapağı aralıklı kapatın
yarım saat bitiminde çorbanızı ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın
ve tavuk köfteli çorbanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan 

0 yorum:

Yorum Gönder