30 Mayıs 2014 Cuma
enginarlı pilav
Enginarlı pirinç pilavı yapmak için, enginarın haşlanması gerekir. Ayıklanmış bütün enginar, kaynayan su içerisine atılır ve 20 dakika süre ile haşlanır. Ardından enginar küp şeklinde, istenilen irilikte doğranır. İstenirse enginarlı pilav yapımında bezelye ve havuç kullanılabilir. Enginarda olduğu gibi, bezelye de haşlandıktan sonra pilav yapımında kullanılabilir. Havucu haşlamaya gerek yoktur, doğrandıktan sonra tencere içerisine doğrudan ilave edilebilir. Pilav yapımında soğan tercihe bağlı, istenmezse kullanılmaz. Normal pilav yapımında olsun, enginarlı pilav yapımında olsun, soğan pilav'a bir başka tat, aroma ve lezzet katar. Ayrıca soğan, pirincin nişastasını etkisiz hale getirir ve pilavınız tane tane olur. İşini bilen şefler, pilav yapımında özellikle soğan kullanırlar. Sultan, arada bir enginarlı pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler lazım
bir su bardağı pirinç
iki adet temizlenmiş enginar
bir adet orta boy soğan
bir kaşık tereyağı
bir kaşık zeytinyağı
bir buçuk bardak sıcak su
tuz
Yapılması
pirinçi yıkayın ve süzün
enginarı 20 dakika haşlayın ve süzün
ardından küp şeklinde doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
ardından pirinci katın kavurun
enginarı ilave edin ve karıştırın
üzerine 1.5 bardak sıcak su ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın
tencereyi 1 dakika fokurdatın, kapağı kapatın
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
ocağı söndürün, 15 dakika pilavı dinlendirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder