2 Şubat 2011 Çarşamba
soğanlı yumurta nasıl yapılır
Hazırladığımız yemeklerin olmazsa olmazı, soğandır. Tek başına ana malzeme olarak kullanılarak yemeklerinin yapıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında tatlandırıcı olarak kullanılır. Mutfaklarımızda çorbası, salatası, piyazı, buğulaması, yahnisi, kebabı, tavası, mücveri, dolması, köftesi, ekmeği, böreği ve hatta kek'i dahi yapılmaktadır. Bunca yemeğin hazırlanmasına katkı sağlayan soğanın, bir çok çeşiti de mevcuttur. Tarifim, muhteşem bir lezzet saydığım soğanlı yumurta ile ilgilidir. Sultan, soğanlı yumurtayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir yumurta
bir soğan
bir kaşık tereyağ
yarım çay kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı kaynar su
tuz
Yapılması
soğanı soyun, piyaz doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sıcak suyu, toz şekeri, az tuz'u katın ve karıştırın
ağır ateşte, su buhar olup uçuncaya kadar soğanı pişirin
soğanın ortasından yuva açın, yumurtayı kırın
bir kaşık sıcak su'yu yumurta sarısı üzerine dökün, kapağı kapayın
ağır ateşte yumurtanın beyazı piştiğinde, ocağı söndürün
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder