Banner 468 x 60px

 

6 Şubat 2011 Pazar

kuzu etli kuru fasulye nasıl yapılır

0 yorum

Kuru fasulye yemeği tencere, güveç ve düdüklü tencere kullanılarak yapılır. Tencere ve güveç içerisinde pişirilen kuru fasulye yemeğinde yöntem aynıdır. Düdüklü tencere de yapılan kuru fasulye yemeği, düdüklü tencerenin özelliklerine göre, kullanılacak su miktarı ve pişirme süresi değişkenlik gösterir. Kuru fasulye yemeği yapmak için, fasulyeler en az 8 saat su içerisinde ıslatılması gerekir. Bu işlem fasulyenin daha çabuk pişmesi içindir. Islanmış fasulye tencerede doğrudan pişirilebilir, fakat pişme süresi uzun zaman alacağından ön haşlama yapılır. Ön haşlama, fasulyeyi yarı pişmiş hale getirir. Ne var ki, yemeğe salça ilave edildiğinde fasulye tekrar sertleşir. Fasulye yemeğinde her türlü yağ kullanılabilir, tereyağı ile pişirilen fasulye yemeği daha lezzetli olur. Sultan, etli kuru fasulye yemeğini arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
300 gram kuzu eti
iki bardak kuru fasulye
bir soğan
bir kaşık tereyağı
bir kaşık zeytinyağı
bir kaşık domates salçası
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
fasulyeyi bir gece boyu, akşamdan ıslatın
sabah süzün, suyunu değiştirin
ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
yağ içinde, etin rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun
üzerine fasulyeyi, 5 bardak sıcak su,
karabiber ve kimyonu katın, karıştırın.
tencereyi kaynatın ve kapağı kapatın
ağır ateşte et ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin tuzunu karar hale getirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder