Banner 468 x 60px

 

15 Şubat 2011 Salı

midyeli pilav nasıl yapılır

0 yorum

Midyenin çorbası, dolması, saç kebabı, tavası, pilavı, güveci, pilakisi ve sotesi yapılır. Midye yemeğinin yapılabilmesi için kabuklu midyenin temizlenmesi gerekir. Midye dolması, midye saç kebabı ve midye sote yapmak için midye kabuğu ile birlikte kullanılır. Diğer yemeklerinin hazırlanması için, iç midye kullanılır. Kabuklu midyenin temizlenmesi gayet kolay. Önce midyenin dış kabukları temizlenir ve bir bıçak yardımı ile kabukları açılır. İç midye üzerinde bulunan sakaları alınır ve midye kabuğu kullanılarak iç midye kabuktan sıyrılarak çıkartılır. Midye dolmasını seviyorsanız, üç porsiyonluk pilav tarifim tam size göredir. Sultan, midyeli pilavını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak pirinç
30 iç midye
bir küçük soğan
dört kaşık zeytinyağı
bir kaşık kuş üzümü
karabiber, kimyon, tarçın
yenibahar, toz şeker, tuz

Yapılması
pirinçi ve iç midyeyi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
soğanı ince olarak, yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine pirinçi katın kavurun
ardından, midye, 1.5 bardak kaynar su, birer çay kaşığı ölçüsünde
yenibahar, kimyon, karabiber, tarçın, toz şeker, kuş üzümü ve tuz'u katın
yemeğin tuzunu ayarlayın
tencere kaynadıktan sonra, kapağı kapatın
ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin, ocaktan alın
15 dakika dinlendirdikten sonra, isterseniz üzerine limon sıkarak
pilavınızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder