Banner 468 x 60px

 

12 Şubat 2011 Cumartesi

havuç turp salatası nasıl yapılır

0 yorum

Mevsimin çiğ sebzelerinden hazırlanan ve çeşiti fazla olan yiyecektir salata. Taze sebzeler tek başına veya karıştırılarak hazırlanır ve zeytinyağı, limon suyu, tuz ilavesiyle tatlandırılır. Salata hazırlanmasında havuç, çoğu sebzelere eşlik eder. Haşlanarak, ya da yağ içerisinde sotelenerek salatası yapılır. Havuç'un yoğurtlu, kabaklı, mercimekli, közlenmiş biberli, brokolili, cevizli, mayonezli, lahanalı, kerevizli, marullu, turplu salatası yapılır. Turp tek başına söğüş olarak doğranıp hazırlandığı gibi, rendelenerek salatası yapılır. Tarifim, havuç turp salatasıyla ilgilidir. Sultan, havuç turp salatasına bazen marul ilave etse de, çoğu zaman salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki kum havuçu
bir turp
zeytinyağı
maydanoz
limon suyu, tuz

Yapılması
sos’un hazırlanması
kase içine üç yemek kaşığı zeytinyağ
ve yarım limon suyunu koyun, karıştırın
maydanozu doğrayın, havuç ve turpu soyun
rendenin iri gözünde rendeleyin
salata karıştırma kabına alın, az tuz ilavesiyle karıştırın
üzerinde sosu gezdirin ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder