5 Aralık 2010 Pazar
sosisli makarna nasıl yapılır
Bilirsiniz, makarna paketleri üzerinde pişirilme süresi yazar. Takıntımdan vazgeçmedim, makarnayı haşlarken o süreyi kontrol ederim. Ne var ki, verilen süre makarnanın haşlanmasına yetmez. Bende makarnanın haşlanıp haşlanmadığını, tencereden aldığım makarnayı dişlerimin arasında ezerek test ederim. Makarna ne çok yumuşak, ne de sert olmalıdır. Orta karar sertlik, makarnanın haşlandığını gösterir. Diğer bir incelik ise, makarnayı süzerken üzerine su tutulmamalıdır. Sosisli makarna yaparken sosisler halka, verev ve küp doğranabilir. Ya da, bütün olarak kullanılabilir. Bütün kullandığınızda, sosisin baş kısımlarını bıçakla 1 cm. derinlikte artı işareti şeklinde kesin ve gövde üzeri bir kaç yerinden delin. Doğranmış sosisler 10 dakika süre içerisinde pişer. Sosisleri bütün olarak kullanırsanız, sos içerisinde sosisler şişinceye kadar pişirmeniz gerekir. Sultan, sosisli makarnasını ufak değişikliklerle birlikte her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım paket kesme makarna
sekiz soyulmuş sosis
bir kaşık tereyağ
yarım kaşık salça
karabiber, kimyon
tuz
Yapılması
sosisleri yıkayın, süzün ve halka doğrayın
tencerede suyu kaynatın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz katın
ardından makarnayı ilave edin ve karıştırın
makarna yumuşayıncaya kadar 15 dakika haşlayın
haşlama suyundan bir bardak ayırın ve makarnayı süzün
üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin, karıştırın
sosun hazırlanması
teryağını eritin, salçayı katın kavurun
üzerine 1 bardak makarna haşlama suyundan ilave edin
kaynayan su içine sosis, karabiber, kimyon ve tuzu katın
malzemeyi karıştırın ve tuzunu ayarlayın
sosisleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar, 10 dakika süre ile pişirin
ardından sosu makarnanın üzerine aktarın ve karıştırın
tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin
ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder