Banner 468 x 60px

 

1 Aralık 2010 Çarşamba

makarna sosu nasıl yapılır

0 yorum

Makarna sosu hazırlamak, kişinin damak zevkine ve sınırsız hayal gücüne bağlı. Sos malzemelerini nasıl ve ne zaman kullanabileceğini bilen biri için, spesiyal soslar hazırlamak çok kolay. Makarnalar için genelde sos mantarlı, kıymalı, domatesli, salçalı, balıklı, patatesli, ıspanaklı, hıyarlı, peynirli, kremalı, tavuklu, sosisli, karidesli, soğanlı, patlıcanlı hazırlanır. Bir de hazırlanan sosların lezzetini tam tadabilmek için, makarnanın da kurallarına uygun haşlanması gerekir. Bütün yemeklerin hazırlanmasında olduğu gibi, soslu makarna yapımında da malzemelerin kaliteli olması çok önemli. Tarifim, domates sosu ile ilgilidir. Sultan, arada bir makarnasına sosnu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç domates
iki kaşık zeytinyağ
yarım kaşık salça
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon
su, tuz

Yapılması
domatesleri rendeleyin, sarımsakları dövün
zeytinyağını ısıtın, salçayı katın kavurun
ardından domatesi ilave edin kavurun
üzerine 1 çay bardağı su, karabiber, kimyon
ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
ağır ateşte sosun kıvamı az sulu elma püresi oluncaya kadar pişirin
ve makarna eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder