8 Aralık 2010 Çarşamba
pekmez ve tahin nasıl karıştırılır
Bilirsiniz, pekmez çeşitli meyvelerden elde edilen şıradır. Elde edildiği meyvelerin ismi ile anılır. Bunlar; dut, üzüm, keçiboynuzu 'harnup', elma, andız 'ardıç', incir, kayısı pekmezi gibi. Tahin ise, susam tohumundan elde edilen koyu sıvı bir gıda maddesidir. Tahin, sofralarımızda doğrudan kullanılmaz. Fakat, diğer gıda maddelerine katkı malzeme olarak bir çok yemek, tatlı, salata ve hamur işlerinde kullanılır. Bunlardan bazıları şunlardır: Helva, çörek, kurabiye, kek, çeşitli salatalar, çeşitli yemekler, börekler, tatlılar, tarator, humus ve piyazdır.
Pekmez sofralarımızda tatlı olarak doğrudan tüketildiği gibi, çeşitli tatlı, şerbet, muhallebi, kek, kurabiye, un helvası yapımında kullanılır. Tahin ile pekmez belirli oranlarla karıştırılarak güzel bir tatlı elde edilir. Tahin koyu kıvamda olduğundan içerisine pekmez ilave edilerek açılır. Tahin pekmez karışımında 1 ölçü tahin içerisine, tahinin yarı ölçüsünde pekmez ilave edilir. Pekmez ölçüsünü azaltıp çoğaltarak, istenilen renk ve kıvamda tahin pekmez karışımı elde etmek tercihinize kalmış. Sultan, tahin pekmez karışımını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir bardak tahin
bir çay bardağı pekmez
Yapılması
tahini kase içerisine alın
üzerine pekmezi yavaş yavaş ilave edin,
karışımı tek renk elde edinceye kadar karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder