14 Aralık 2010 Salı
şehriyeli pirinç pilavı yapımı
Bilirsiniz, pilav yaparken pirinç kavrulur ya da doğrudan kaynayan su içine atılır. Pilav yapımında kullanmak istediğiniz et suyu, tavuk suyu veya doğrudan su olabilir. Bu seçim tercihinize kalmış. Pilavı tatlandırmak için, et veya tavuk bulyon kullanılabilir. Kendim pilav içerisinde yarım tabletten fazla bulyonu tercih etmiyorum. Pilav yapımında çoğu zaman baldo pirinç kullanırım. Son zamanlarda tedarik ettiğim baldo pirinçlerden pek de menmun olduğumu söyleyemem. Özellikle pirinçi yıkarkan çabuk kırılıyor. Satın aldığımız pirinçin ambalajı üzerinde baldo yazması yetmiyor, sanıyorum pirinç kaliteside bozuldu. Ne ise.. Sultan arada bir arpa şehriyeli pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
iki bardak pirinç
iki kaşık zeytinyağ
bir kaşık tereyağ
iki kaşık arpa şehriye
tuz
Yapılması
pirinçi yıkayın ve süzün
yağ içinde şehriyeyi kavurun
ardından pirinçi katın kavurun
üzerine 3 bardak sıcak su ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın
tencereyi 1 dakika fokurdatın, kapağı kapatın
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
ocağı söndürün, 15 dakika pilavı dinlendirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder