5 Aralık 2010 Pazar
kuru bamya nasıl pişirilir
Bilirsiniz, bamya ip üzerine dizilerek kurutulur. Bamya, dizili bulunduğu ip üzerinden ayrılması ve yemeğinin yapılması için ön hazırlık olarak haşlanır. Ya da, kaynar su içerisinde bekletilir. Her iki durumda da bamyanın suyuna limon suyu veya sirke ilave edilir. Kuru bamya haşlandıktan sonra, seçiminize bağlı olarak çorbası, etli etsiz yemeği, tavuklu, nohutlu, kıymalı ve misket köfteli yemeği yapılır. Tarifim, kuru çiçek bamyanın etsiz yemeği ile ilgili. Sultan, etsiz kuru bamya yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
50 gr. kuru bamya
beş kaşık zeytinyağ
bir soğan
bir kaşık salça
limon suyu
karabiber, tuz
Yapılması
bir kaşık sirkeli su içinde bamayayı
ağır ateşte 15 dakika haşlayın, iplerinden ayırın
yağ içinde doğradığınız soğanı kavurun
üzerine salçayı katın ve kavurun
ardından 4 bardak kaynar su, bamya, karabiber, tuz
ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi kaynatın, kapağı kapatın
ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar, 1 saat süre ile pişirin.
ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder