Banner 468 x 60px

 

13 Aralık 2010 Pazartesi

soğan yahnisi nasıl pişirilir

0 yorum

Papaz yahnisi ya da soğan yahnisi, iki ayrı isimle aynı yemek. Ana malzemesi et, soğan, salça olan ve çeşitli baharatlar ile tadlandırılan lezzetli bir yemek. Kırmızı etin her çeşiti ile yapılabilir. Bana soran olurda düşüncemi sorarsa, bu yemekte kulanılacak etin dana eti olduğunu söylerim. Bu yemekte kuzu eti kullanılırsa, eti önceden pişirmeye gerek yoktur. Çünkü kuzu eti çabuk pişer ve o yüzden et yemekte doğrudan kullanılır. Bu yemekte arpacık soğan, orta boy soğan ve hatta büyük baş soğan kullanmanız tercihinize kalmış. Arpacık soğan ve orta boy soğan, soyulduktan sonra bütün olarak kullanılır. Eğer büyük boy soğan kullanmanız gerekirse, soğanın büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölüp kullanabilirsiniz. Sultan bu yemeği sever, zaman zaman değişik salça ve tadlandırıcılar kullanır olsa da, soğan yahnisini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
300 gr. kuşbaşı dana eti
yarım kilo orta boy soğan
dört kaşık zeytinyağ
bir kaşık salça
karabiber, kimyon, tuz
iki bardak kaynar su

Yapılması
soğanları soyun, bütün bırakın
iki kaşık yağ içinde eti suyunu çekinciye kadar kavurun
ve üzerini kapatacak miktarda kaynar su ilave edin, kapağı kapatın
gerektiğinde su ilave ederek ağır ateşte 1 saat pişirin.
iki kaşık yağ içinde salçayı kavurun, soğanları katın karıştırın
ardından kuşbaşı eti, 2 bardak kaynar su, karabiber ve kimyonu ilave edin
tencereyi kaynatın, kapağı kapatın, ağır ateşte 30 dakika süre ile pişirin.
süre bitiminde yemeğin tuzunu karar hale getirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder