Banner 468 x 60px

 

20 Ocak 2008 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

0 yorum


ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

MALZEMELER:
1 KİLO PIRASA
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KESME ŞEKER
2-3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
SU
YARIM LİMONUN SUYU

YAPILIŞI:

ZEYTİNYAĞINDA PIRASALARI VE HAVUCU SOĞAN GİBİ KAVURUYORUZ.
HAFİF RENKLENİNCE PRİNÇ, TUZ, ŞEKER , LİMON SUYU VE BİRAZ SICAK SU İLAVE EDİYORUZ.
(BEN BİRAZ DA ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA SALÇA KOYUYORUM, RENKLENİNCE DAHA ÇOK SEVİYORUZ,

PİŞTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.
MAYDANOZLA SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ…

 


AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder