HEM KAHVALTI HEM ANA YEMEK :)
Menemen benim en sevdiğim yiyecekler arasında yer alıyor.
Yazın mümkün olduğunca yemeye çalışırım, hatta sevgili kayınvalidem yazın domates ve biberleri doğrayarak, buzlukta saklar. Ne zaman canımız isterse taze taze yaz domates ve biberleri ile menemen yapabilelim diye.
Annemin yöntemi ise çok daha pratiktir. Domates ve biberleri pişirip, soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyar, hem buzlukta daha az yer kaplasın hemde çözülmesi kolay olsun diye yassı bir şekilde saklar.
Bu şekilde benim çok daha işime geliyor, çünkü sahanda yumurta yapma süresinde menemen yemiş oluyorum :)
Her iki saklama şeklini ve ne kadar basitde olsa menemen yapılışını bilmeyenler de olabilir düşüncesi ile paylaşmak istedim.
Malzemeler (2 kişilik)
- 1 Adet Domates
- 2 Adet Sivri Biber
- 3 Adet Yumurta
- 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Yapılışı
- Sivri biberleri çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince doğrayın. Sıvı yağ ile 1-2 dk. orta ateşte kavurun. Biberleri çok öldürmeyin, hafif diri daha güzel oluyor.
- Kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesin çiğ tadı gidene kadar 3-4 dk. daha kavurun ve karışımın üzerine yumurtaları kırın.
- Yumurtaları bütün halde yemekten hoşlanıyorsanız, tavanın üzerine bir kapak kapatarak, yumurtanın şeffaf olan akları beyazlaşana kadar pişirin. Menemeni karıştırılmış şekilde seviyorsanız, yumurtaları kırdıktan sonra hafifçe karıştırın ve aralıklar ile karıştırarak pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder