Banner 468 x 60px

 

7 Ocak 2008 Pazartesi

Keşkek

0 yorum
Keşkek

FARKLI BİR PİLAV DENEMEK İSTEYENLER İÇİN...
Uzun zamandır blogumun
Yöresel Lezzetler bölümünü güncelleyemiyordum. Oysa yaklaşık bir yıl önce ilk blog yapma fikri ailenin hünerli bayanlarının, nefis yöresel lezzetlerini hem kalıcı hale getirmek, hemde sizlerle paylaşmak için oluşmuştu. Zaman içinde benim pasta ve kurabiye yapma merakım nedeniyle blog daha çok bu konuda ağırlık kazansa da Kilis mutfağınıda ihmal etmek istemiyorum açıkçası. Bayramın son günü Filiz yengeler'de Burak'ın doğum gününü kutlamak için toplandık.
Ben hemen pasta yapma görevini üstlendim, Filiz yenge'ye de "Sende yöresel bir şeyler yap, ihmal ettiniz ne zamandır bölümünüzü:)" dedim.
Sağolsun keşkek yapmış, birde tavuk suyuna terbiyeli bir çorba yapmışki, nefis bir lezzeti vardı. Her ikisinide sizlerle paylaşacağım, öncelikle kiminin damak zevkine uymayan, kiminin ise bayıla bayıla yediği keşkek ile başlayalım.

Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Aşurelik Buğday
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1/2 Tavuk Göğsü
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Çay Kaşığı Kimyon
  • Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber

Yapılışı

  • Öncelikle nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda akşamdan ılık suda ıslatın ve bir gece bekletin.
  • Bir tencereye tavuğu ve suyunu süzdüğünüz nohutu koyun ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. (Düdüklü tencerede yapıyorsanız, nohut fazla su çekmeyeceği için bu ölçü ideal, normal tencerede haşlayacaksanız, arada kontrol ederek, su azaldıkça aynı oranda kaynar su ekleyin)
  • Nohut ve tavuk pişince altını kapatın. Tavuğu ayrı bir tabağa alarak ince ince didikleyin.
  • Tavuk suyuna buğdayı, salçaları, baharatları ekleyin ve kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Buğdaylar pişince, ocağın altını kapatın. Nohutu ve bir tavada kızdırdığınız zeytinyağını ekleyin, çok az karıştırıp demlenmeye bırakın.
  • Didiklemiş olduğunuz tavukları, bir miktar zeytinyağ ile bir tavada kavurun ve servis yaparken pilavın üzerine serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder